Mikä on ECEAT?

Vuonna 2005 perustettu Suomen luomumatkailuyhdistys – ECEAT Suomi ry ylläpitää ja kehittää Luomua ja kestävyyttä matkailuun –hankkeen luomaa verkostoa, johon kuuluu matkailupalveluja tarjoavia:

  • luomu- ja biodynaamisia tiloja
  • ympäristövastuullisia majataloja ja ekokyliä
  • muita majoitus- ja vierailukohteita, joissa panostetaan ympäristönsuojeluun ja paikalliseen kulttuuriin

Tarjolla on majoitusta telttapaikasta täysihoitoon ja yksinkertaisesta ylelliseen. Oman mökin rauhaa tai aktiivista tutustumista maatilan elämään ja ympäröivään luontoon. Monissa kohteissa voit myös osallistua tilan töihin tai ostaa luomutuotteita.

Kansainvälinen yhteistyö

Olemme mukana eurooppalaisessa ECEAT-verkostossa (European Centre for Ecological and Agricultural Tourism), joka aloitti toimintansa Itä-Euroopassa 1990-luvun alussa. Tavoitteena oli tukea matkailun avulla perinteisiä pienviljelijöitä ja kannustaa heitä jatkamaan ammattiaan ja suojelemaan samalla ympäristöä ja arvokasta kulttuurimaisemaa.

ECEAT:in kohteista tuli aarreaittoja länsieurooppalaisille vierailijoille, jotka halusivat tutustua aitoon ja perinteiseen maaseutukulttuuriin. ECEAT:in "eko-agro" –matkailun suosio kasvoi nopeasti ja tällä hetkellä verkostoon kuuluu yli 1000 tilaa 20 maassa.

ECEAT Internationalin nettisivuilta löytyy paljon tietoa kansainvälisen verkoston toiminnasta ja majoituskohteista eri maissa.

Vierailemalla ECEAT:in matkailukohteissa yhdistät huvin ja hyödyn: nautit lomasta ja autat luomuviljelijöitä ja muita ekologisia matkailuyrittäjiä säilyttämään maaseudun elävänä ja monimuotoisena!