Yhdistyksen hallitus ja muut toimihenkilöt 2017

Puheenjohtaja:
Kristiina Liinaharja
Tammela / Vekkilän museotila  

Valtiotieteilijä (viestinnän ja aluekehittämisen gradu Helsinki-Mikkeli-laitoksille parhaillaan tekeillä), yrittäjä, hahmoterapeutti, ratsastuksenohjaaja ja lampuri. Sekä Outward Bound-seikkailuohjaaja, Youth Effectiveness Training-ohjaaja, vertaissovittelukouluttaja ja muutamia muita pieniä siivuja.

Nykyään emännöin tammelalaista Vekkilän Museotilaa, jonka hiekkamullassa suvun juuret valuvat satoja vuosia syvään. Tilan päätuotantosuunta on lammas, lisäksi meillä on matkailua (aamiaismajoitus, kokoussauna jne) ja erilaisia hevospalveluita. Pellot ovat luomuna, pikkiriikkisestä viljelyalasta 60 % on perinnebiotooppeja ja lumo-kohteita. Itse museotila neljän hehtaarin järvenrantatontteineen on suojeltu perinnepiha.

Juuri lopettelin kolmevuotisen hankkeen Hämeen kyläasiamiehenä, kyseessä oli EQUAL-rahoitettu yhteisötalouden työmuotojen kehittämishanke koko valtakunnassa, eli minulle jäi paitsi runsaasti osaamista osuuskunnista, yhdistysten ansaintamahdollisuuksista ja pienyrittäjyydestä, myös 18 kollegan kaikki maakunnat kattava verkosto suoraan kylätoiminnan ja "kylätalouden" ytimeen.

 

Varapuheenjohtaja:

Anni Korhonen
Valtimo / Puukarin Pysäkki

Esittely tulossa.

Sihteeri:


Sihteerin tehtävät kiertävät hallituksen jäsenillä.

 

Varsinaiset jäsenet:

Elisa Niemi
Helsinki

Olen Luomuliiton toiminnanjohtaja. Luomuliitto ja ECEAT ovat toistensa jäseniä ja yhteistyötä tehdään, jotta luomu kehittyy! Matkailu luomutiloille on hyvä tapa nähdä, mitä luomu on. Parhaimmillaan se saa havahtumaan siihen, että monimuotoinen sekä torjunta-aineista ja väkilannoitteista vapaa ympäristö on se, mitä halutaan koko Suomeen! Tavoitteena on, että 2030 mennessä maataloustuotannosta on puolet luomua.

Luomuliiton tapahtumia on muun muassa Järjestöpäivät, Luomupäivä ja Luomuviikko. Niihin kaikkiin halutaan ideoita ja toimintaa kaikilta luomusta kiinnostuneilta! Yhteyksiin!

Johan Heino
Puolanka / Aska

Olen 1956 syntynyt etätyöläinen (kirjapainon myyntipäällikkönä helsinkiläisessä kirjapainossa) ja sivutoiminen luomumatkailuyrittäjä Puolangan Askan kylällä. Muutimme vaimoni kanssa vuonna 2007 Helsingistä tänne kairansyrjään. Askan entinen kyläkoulu on yrityksemme keskipiste, jossa tarjoamme ympärivuotista  aamiasmajoitusta, kesäkahvilan palvelut ja myös mahdollisuuden suurempiin sukujuhliin tai kokouksiin tiloissamme. Kaikissa tarjoiluissamme käytämme etupäässä luomua, lähiruokaa ja myös Reilun kaupan tuotteita.

Olen pitkän linjan luonnonsuojelija, toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksissä, piireissä ja liiton hallinnossa vuodesta 1980 lähtien. Tällä hetkellä olen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen, Kainuun luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja (vuodesta 2008 alkaen) ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen hallituksessa yhtenä alueen matkailuyrittäjistä. Lisäksi toimin SPR:n Puolangan osaston puheenjohtajana, paikallisen kyläyhdistyksemme Askan Ahertajien hallituksessa varapuheenjohtajana ja olen myös vuosia ollut Arabikansojen Ystävyysseuran hallituksen jäsenenä.
Mikäli muilta kiireiltäni ehdin, liikun paljon lähiluonnossa sienestäen (meillä on mahtavat herkkutattimaastot parin kilometrin säteellä kotipihaltamme), edelleen jonkin verran luontoa kuvaten ja joka tapauksessa luonnonrauhasta nauttien.

Anna Lassila
Fiskars

Olen Fiskarsissa asuva yrittäjä ja museopuutarhuri. Koulutukseltani olen FM. Valmistuin aikoinani Helsingin Yliopistosta aineyhdistelmällä maantiede, kasvitiede ja maisema-arkkitehtuuri. Yritykseni on erikoistunut museopihojen ja vanhojen puutarhojen kunnostamiseen. Pitkäaikainen hoitokohde on Sagalundin museopuutarha Kemiönsaarella. Siellä puutarhan hoidon ohella työhöni kuuluu lasten kanssa viljely ja koulupuutarhojen perustaminen osana lastenkulttuurikeskustoimintaa. Fiskarsissa viljelen luonnonmukaisesti vihanneksia myös myyntiin lähiravintoloille ja kyläläisille. Aikaisemmin työskentelin erilaisissa maisemanhoitohankkeissa mm. Hämeenkyrössä. Maatiaisasia ja siemenviljely tulivat tutuiksi toimiessani Maatiainen ry:n siemenvastaavana (2007-2012). Olen myös toiminut aktiivisesti Suomen ekokyläverkostossa (Skey). Kasvukausi on minulla työntäyteistä aikaa. Talvella on sitten paremmin aikaa muullekin.

Sami Karelahti
Lahti  

Toimin hankekoordinaattorina Vanamo –hankkeessa Päijät-Hämeessä eli Lahden seudulla. Vanamo –hankkeen on tarkoitus tuoda esille kestävään kehitykseen liittyviä arvoja ja toimintoja meidän jokapäiväisessä elämässämme. Vanamo pyrkii luomaan ja edistämään myös ekokumppanuutta eli pk-yritysten ympäristöosaamista ja verkottumista kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Myös matkailualan yritykset ovat tervetulleita mukaan ekokumppanuustyöhön.

Koulutukseltani olen hallintotieteen maisteri ja olen opiskellut ympäristöpolitiikkaa Tampereen yliopistossa. Pro graduni tein luomumatkailusta. Tutkielmassani tutkin luomumatkailua suhteessa muihin matkailumuotoihin sekä kartoitin luomumatkailuyrittäjien näkemyksiä luomumatkailusta.

Henkilökohtaiset varajäsenet:

Kirsi Ilola
Valkeakoski / Ilolan maatilamatkailu

Olen keski-ikäinen maatilamatkailuyrittäjä. ECEAT-toimintaan tutustuin luomumatkailuhankkeen aikana. Olen myös mm. Lomarengas Oy:n ja Suomen maaseutumatkailuyrittäjät ry:n hallituksessa jäsenenä. Maatilallamme on luomuviljelyssä peltoa yli 40 hehtaaria sekä kotieläimiä, mm. lehmiä, lampaita, kaneja, kanoja, kissoja, koiria, hevosia jne. Hevostallimme on SRL:n hyväksymä, jossa pääosin ratsastustuntitoimintaa sekä maatilamme lomalaisille ratsastusta ja hevosajelua.

Tilallamme on palveltu maatilamatkailuasiakkaita vuodesta 1983. Täyden palvelun talo Ilola tarjoaa ruoka-, mökki- ja huonemajoitus-, ratsastus-, sauna-, kokous- ja juhlapalveluja ympäri vuoden toimivalla maatilalla. Tilamme päärakennus kuten Metsäkansan kirkon vieressä oleva Ilolan Rustholli toimivat tilausravintoloina mm. juhlille ja kokouksille. Wanha Asema-ravintola on avoinna joka päivä, josta löytyvät myös asiamiesposti ja sekatavarapuoti, nälän yllättäessä voi poiketa päivittäin moottoritieltä liittymästä 33 parin km päähän Ilolaan. Suosimme lähiruoka-ajattelua, mm.naudanliha, osa kananmunista ja viljatuotteista omalta tilaltamme, sääksmäkiläisiä perunoita ja munia.

Susanna Auvinen

Mia Mäkelä

Anu Taivainen

Toiminnanjohtaja:
Terhi Arell
Agricolankatu 1 aC 12
20500 Turku
040 519 4949

Tutustuin ECEAT:iin 1990-luvulla ympäristöön ja alkuperäiskulttuureihin liittyvän kansalaisjärjestötyön kautta. Verkosto veti puoleensa, sillä se yhdisti monta minulle tärkeää asiaa: luonnonsuojelun, luomun, kulttuuriperinteiden vaalimisen sekä innon oppia lisää sekä omista juurista että muista kulttuureista.

Vuosina 2001 - 2004 työskentelin vetäjänä Luomuliiton Luomua ja kestävyyttä matkailuun -hankkeessa, jonka avulla Suomeen luotiin oma luomumatkailuverkosto. ECEAT Suomi ry:n perustamisen jälkeen toimin ensimmäisenä puheenjohtajana.

Koulutukseltani olen humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineena kansatiede. Taustalta löytyy myös keruutuoteneuvojan ja keraamikon koulutus. Matkailuun liittyvää opinto- ja työkokemusta on kertynyt mm. ruotsalaisesta matkustavasta kansanopistosta. 

ECEAT-työn lisäksi toimin vapaana toimittajana. Vuonna 2017 olen myös turkulaisen Elävän kulttuurin Koroinen ry:n puheenjohtaja ja yhdistyksen Suomi100-hankkeen koordinaattori. Puutarhanhoito, luonnontuotteiden keräily, valokuvaus ja kansantanssi kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin.

Rahastonhoitaja:
Marika Lohi
Helsinki

Antaa talous- ja rahoitusneuvontaa Ehta Rahassa.

Nettivastaava:
Keijo Luoto

Olen valtimolainen web designer, valokuvaaja ja vapaa toimittaja. ECEAT Suomen toiminnassa olen ollut mukana alusta pitäen. Teen nettisivuja erityisesti ympäristöystävällisille yrittäjille. Olen opiskellut biologiaa ja erityisesti perehtynyt perinnebiotooppeihin. Tarjoan palveluja myös perinneympäristöjen entisöintiin ja hoitoon liittyen.

  Palaa edelliselle sivulle

Päivitetty 25.05.2017